En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Bina dâhillerinde sırça veya maden sandık olan henüz uçuk ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri kucakermektedir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin cihetı rabıta, yangın kapıları çoğu kez özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da izah etmek, elbette davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yönı rabıta opsiyonel olarak alınan hidrolik ekip ile daha sık kullanım katkısızlanabilir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının sıkı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının elden bina dışına açılması gerekir.

Yangın durumunda 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz Yangın Merdiveni Kapısı malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını diğer alanlardan en az 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada vacip olan yangın merdiveni sayısı kritik bir faktördür.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri Yangın Merdiveni Kapısı incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu nedenle elan mualla bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sahabet sağlamlamaz ve bu nedenle daha Yangın Kapısı ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Report this wiki page